5 Books Worth Rereading

5 Books Worth Rereading | Shakespeare & Sparkle

I feel the same way about rereading books that I feel about traveling to the same place twice; there’s just too many things to see in the world. So it’s extremely rare that I’ll love a book enough to pick it up again. That said, there are a few books living on my shelves that I’ve read again and again, here are five of the books worth rereading:

Ajattelen kirjojen uudelleen lukemisesta samalla tavalla kuin ajattelen samaan paikkaan kahdesti matkustamisesta; maailmassa on vaan ihan liikaa nähtävää. On siis todella harvinaista että rakastun kirjaan niin kovasti että luen sen uudelleen. Hyllystäni löytyy kuitenkin muutama kirja jotka olen lukenut uudelleen ja uudelleen, tässä siis viisi uudelleen lukemisen arvoista kirjaa:

BOOKS WORTH REREADING

One Day by David Nicholls

This one I had to reread if only for the fact that I could barely read the ending through my tears the first time I read it. It’s the bittersweet love story between Emma and Dexter, told through just one day in their lives each year, over twenty years. I completely fell in love with the characters in this book, and the glimpses you get in to their lives will keep you hooked till the end.

Tämä minun oli pakko lukea uudelleen jo pelkästään siksi että pystyin ensimmäisellä kerralla hädin tuskin lukemaan loppua kyynelteni läpi. Se on katkeransuloinen rakkaustarina Emman ja Dexterin välillä, joka kerrotaan näyttämällä heidän elämistään vain yksi päivä vuodessa, kahdenkymmenen vuoden ajan. Rakastuin tämän kirjan hahmoihin ja heidän elämistään saatavat vilaukset pitävät sinut koukussa loppuun asti.

Eat, Pray, Love by Elizabeth Gilbert

This book is a truly inspirational read, and one that not only helped me through my first big breakup (yikes!), but also sparked my love for Rome and Bali. It’s a biographical story by Elizabeth Gilbert, who in her thirties realizes she’s not loving her life, and goes to travel the world in order to find herself. If you want to read about true Italian pasta and meditating in India, this one’s for you.

Tämä kirja on todella inspiroiva, ja se ei ainoastaan auttanut minua ensimmäisessä isossa erossani, vaan myös herätti rakkauteni Roomaa ja Balia kohtaan. Se on Elizabeth Gilbertin omaelämäkerrallinen tarina siitä miten hän kolmikymppisenä huomaa ettei rakastakaan elämäänsä, ja lähtee matkustamaan etsiäkseen itseään. Jos haluat lukea aidosta italialaisesta pastasta tai Intiassa meditoinnista, niin tämä on sinua varten.

By the River Piedra I Sat Down and Wept by Paulo Coelho

To be honest, I haven’t read this book in years. But for the longest time it was my favourite book, and I must’ve reread it at least five times. It’s about a woman called Pilar who has become lost in her life, until she meets an old childhood friend and begins a spiritual journey. Much like all of Coelho’s books, it’s an inspiring and thought provoking read with a little bit of magic in it.

Jos rehellisiä ollaan niin en ole lukenut tätä kirjaa moneen vuoteen. Mutta se oli todella pitkään lempikirjani ja olen lukenut sen varmasti ainakin viisi kertaa. Se kertoo Pilar nimisestä naisesta joka on kyllästynyt elämäänsä, kunnes hän sattumalta tapaa vanhan lapsuudenystävän ja aloittaa henkisen matkan. Niin kuin Coelhon kirjat yleensä, on tämäkin inspirioiva ja ajatuksia herättävä, ja sisältää ripauksen taikaa.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time by Mark Haddon

I wrote my Bachelor’s thesis on this book, so you can trust me when I say that I’ve read it quite a few times (and painstakingly closely). The narrator of the book is an autistic boy who sets out to solve the murder of his neighbours poodle Wellington, which makes it both a hilariously funny and occasionally sad read.

Kirjoitin kandini tästä kirjasta, joten voitte uskoa että se on tullut luettua muutamaan kertaan (ja todella tarkkaan). Kirjan kertojana on autistinen poika joka alkaa tutkia naapurin puudelin Wellingtonin murhaa, mikä tekee siitä sekä hillittömän hauskan, että ajoittain todella surullisen luettavan.

The Fault In Our Stars by John Green

I actually just finished rereading this, and was reminded by how much I adore it. As I’m sure everyone knows by now that it’s a love story between two kids with cancer, I’ll just say that it’s one of the most beautifully and intelligently written YA novels that I’ve ever read. This one makes me laugh, cry and want to memorize sentences by heart, and I don’t know what more you could want from a book.

What are your books worth rereading?

Luin itseasiassa tämän juuri uudelleen, ja muistin miten paljon rakastankaan sitä. Koska kaikki varmaan jo tietävät että se on rakkaustarina kahden nuoren välillä joilla on syöpä, sanon vain että se on yksi kauneimmista ja älykkäimmistä nuortenromaaneista mitä olen ikinä lukenut. Tämä kirja saa minut nauramaan, itkemään ja haluamaan opetella lauseita ulkoa, enkä tiedä mitä muuta kirjalta voisi toivoa.

Mikä kirja on sinun mielestäsi uudelleen lukemisen arvoinen?

signature

CHECK OUT: Traveling Between Pages & A Little Lifestyle Book Haul.

Follow

0
(Visited 22 times, 1 visits today)

20 Comments

 1. Inma 05 May, 2016 at 17:07

  Eat Pray Love is one of the books that I have re-read (as well as watched the film 4 times!), all of them fairly recently. Maybe it is because I can identify with her situation just before heading off on her travels but it is such an inspirational read for me.
  Another book I absolutely love is Wild, by Cheryl Strayed, for very similar reasons.
  I’ve not read the book by Paulo Coelho that you mentioned but I am going to add it to my wish list straight away so I can read it next, as it sounds exactly like my kind of book!

  Inma x
  sunshineandglow.blogspot.com

  Reply
  1. Jenni 05 May, 2016 at 23:08

   It’s so good, isn’t it? I’ve also seen the movie a few times and love it too. Haven’t read Wild yet but will definitely look it up! xx

   Reply
 2. Julia 05 May, 2016 at 17:38

  I love The Curious Incident, it’s so different from anything I’d read before and I think most readers, no matter what genres they like, would love this one. One Day also got me super sad in the end haha, didn’t you feel that it just spoke to you? It did that to me sometimes, I felt like the author was addressing me, which was amazing but somehow scary at the same time!
  I really need to read The Fault in Our Stars – I’m not generally into YA novels but this one definitely seems quite different from the rest! 🙂

  Julia x
  http://www.juliaspeaksbeauty.blogspot.fr | Beauty & Fashion in Paris

  Reply
  1. Jenni 05 May, 2016 at 23:10

   The Curious Incident is so unique, I think it’s because Christopher just has such a different perspective on things. And that’s so true about One Day! xx

   Reply
  1. Jenni 06 May, 2016 at 11:33

   Thanks Regine xx

   Reply
 3. Simona and Indre 06 May, 2016 at 01:24

  The fault in our stars is definitely one of my favorites, such touching book. I cried many times while reading this, and I was a huge fan of the movie as well. You are right, I would read this book again as well. And how cute is your puppy!!?!
  xoxo, Simona and Indre
  https://sistertalessite.com

  Reply
  1. Jenni 06 May, 2016 at 11:32

   Thanks Simona and Indre! The Fault In Our Stars is one of my absolute faves, and I also went to see the movie twice at the cinema. xx

   Reply
 4. Paula 06 May, 2016 at 03:56

  Love, love, love Liz Gilbert!!! I really like her Big Magic- Creative Living Beyond Fear, too!

  Paula
  Thirteen Thoughts

  Reply
  1. Jenni 06 May, 2016 at 11:31

   Me too! I haven’t read Big Magic yet but I’ve been meaning to pick it up! xx

   Reply
  1. Jenni 06 May, 2016 at 11:30

   Thanks Irene, glad you liked it! xx

   Reply
  1. Jenni 06 May, 2016 at 11:29

   Thanks for commenting Trang! xx

   Reply
  1. Jenni 07 May, 2016 at 20:56

   I quite love the movie as well, but I think the secret is thinking of it as kind of separate from the book. xx

   Reply
 5. ~ carmen ~ 07 May, 2016 at 19:49

  I love you dog in the background of these photos. So cute. I have yet to read The Fault in Our Stars. It seems like a good, popular choice. :]

  // ▲ itsCarmen.com ▲

  Reply
  1. Jenni 07 May, 2016 at 20:57

   Thanks Carmen! She’s such a little helper when it comes to taking photos. I’d definitely recommend giving it a read! xx

   Reply
 6. danielle 07 May, 2016 at 22:38

  eat pray love is one of my faves, i actually went to rome last year and it was really surreal! love TFIOS as well 🙂

  http://www.avecdanielle.com

  Reply
  1. Jenni 08 May, 2016 at 11:08

   I went to Rome last year too! It’s so amazing, isn’t it? xx

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *