5 Books Worth Rereading | Shakespeare & Sparkle

I feel the same way about rereading books that I feel about traveling to the same place twice; there’s just too many things to see in the world. So it’s extremely rare that I’ll love a book enough to pick it up again. That said, there are a few books living on my shelves that I’ve read again and again, here are five of the books worth rereading:

Ajattelen kirjojen uudelleen lukemisesta samalla tavalla kuin ajattelen samaan paikkaan kahdesti matkustamisesta; maailmassa on vaan ihan liikaa nähtävää. On siis todella harvinaista että rakastun kirjaan niin kovasti että luen sen uudelleen. Hyllystäni löytyy kuitenkin muutama kirja jotka olen lukenut uudelleen ja uudelleen, tässä siis viisi uudelleen lukemisen arvoista kirjaa:

BOOKS WORTH REREADING

One Day by David Nicholls

This one I had to reread if only for the fact that I could barely read the ending through my tears the first time I read it. It’s the bittersweet love story between Emma and Dexter, told through just one day in their lives each year, over twenty years. I completely fell in love with the characters in this book, and the glimpses you get in to their lives will keep you hooked till the end.

Tämä minun oli pakko lukea uudelleen jo pelkästään siksi että pystyin ensimmäisellä kerralla hädin tuskin lukemaan loppua kyynelteni läpi. Se on katkeransuloinen rakkaustarina Emman ja Dexterin välillä, joka kerrotaan näyttämällä heidän elämistään vain yksi päivä vuodessa, kahdenkymmenen vuoden ajan. Rakastuin tämän kirjan hahmoihin ja heidän elämistään saatavat vilaukset pitävät sinut koukussa loppuun asti.

Eat, Pray, Love by Elizabeth Gilbert

This book is a truly inspirational read, and one that not only helped me through my first big breakup (yikes!), but also sparked my love for Rome and Bali. It’s a biographical story by Elizabeth Gilbert, who in her thirties realizes she’s not loving her life, and goes to travel the world in order to find herself. If you want to read about true Italian pasta and meditating in India, this one’s for you.

Tämä kirja on todella inspiroiva, ja se ei ainoastaan auttanut minua ensimmäisessä isossa erossani, vaan myös herätti rakkauteni Roomaa ja Balia kohtaan. Se on Elizabeth Gilbertin omaelämäkerrallinen tarina siitä miten hän kolmikymppisenä huomaa ettei rakastakaan elämäänsä, ja lähtee matkustamaan etsiäkseen itseään. Jos haluat lukea aidosta italialaisesta pastasta tai Intiassa meditoinnista, niin tämä on sinua varten.

By the River Piedra I Sat Down and Wept by Paulo Coelho

To be honest, I haven’t read this book in years. But for the longest time it was my favourite book, and I must’ve reread it at least five times. It’s about a woman called Pilar who has become lost in her life, until she meets an old childhood friend and begins a spiritual journey. Much like all of Coelho’s books, it’s an inspiring and thought provoking read with a little bit of magic in it.

Jos rehellisiä ollaan niin en ole lukenut tätä kirjaa moneen vuoteen. Mutta se oli todella pitkään lempikirjani ja olen lukenut sen varmasti ainakin viisi kertaa. Se kertoo Pilar nimisestä naisesta joka on kyllästynyt elämäänsä, kunnes hän sattumalta tapaa vanhan lapsuudenystävän ja aloittaa henkisen matkan. Niin kuin Coelhon kirjat yleensä, on tämäkin inspirioiva ja ajatuksia herättävä, ja sisältää ripauksen taikaa.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time by Mark Haddon

I wrote my Bachelor’s thesis on this book, so you can trust me when I say that I’ve read it quite a few times (and painstakingly closely). The narrator of the book is an autistic boy who sets out to solve the murder of his neighbours poodle Wellington, which makes it both a hilariously funny and occasionally sad read.

Kirjoitin kandini tästä kirjasta, joten voitte uskoa että se on tullut luettua muutamaan kertaan (ja todella tarkkaan). Kirjan kertojana on autistinen poika joka alkaa tutkia naapurin puudelin Wellingtonin murhaa, mikä tekee siitä sekä hillittömän hauskan, että ajoittain todella surullisen luettavan.

The Fault In Our Stars by John Green

I actually just finished rereading this, and was reminded by how much I adore it. As I’m sure everyone knows by now that it’s a love story between two kids with cancer, I’ll just say that it’s one of the most beautifully and intelligently written YA novels that I’ve ever read. This one makes me laugh, cry and want to memorize sentences by heart, and I don’t know what more you could want from a book.

What are your books worth rereading?

Luin itseasiassa tämän juuri uudelleen, ja muistin miten paljon rakastankaan sitä. Koska kaikki varmaan jo tietävät että se on rakkaustarina kahden nuoren välillä joilla on syöpä, sanon vain että se on yksi kauneimmista ja älykkäimmistä nuortenromaaneista mitä olen ikinä lukenut. Tämä kirja saa minut nauramaan, itkemään ja haluamaan opetella lauseita ulkoa, enkä tiedä mitä muuta kirjalta voisi toivoa.

Mikä kirja on sinun mielestäsi uudelleen lukemisen arvoinen?

signature

CHECK OUT: Traveling Between Pages & A Little Lifestyle Book Haul.

Follow