Paris Travel Journal: Jour Un

DSC_0012

Pariisissa vietettiin yhteensä viisi päivää, joista iso osa kului pariisilaisten ystäviemme kanssa hengailessa, grillaillessa ja roseeviiniä juodessa. Koska viime kerralla kiersimme kaikki mahdolliset turistikohteet ja museot, niin tällä kertaa pystyimme skippaamaan ne kokonaan ja keskittymään hyvään ruokaan ja kaupunkiin tutustumiseen. Ensimmäinen päivä Pariisissa päätettiin viettää kiertelemällä kaupunkia ja yrittämällä tajuta että olemme oikeasti Pariisissa (!). Käytiin moikkaamassa Eiffel-tornia ja Notre Damen katedraalia, syötiin paljon ranskalaisia herkkuja ja kierreltiin Le Maraisin kaupunginosassa.

We stayed all together five days in Paris, most of which was spent chilling, grilling and drinking rose wine with our Parisian friends. Since we did most of the touristy stuff and museums last time, we could skip all of that and focus on good food and really getting to know the city. On the first day we decided to just walk around Paris and try to wrap our heads around the fact that we were really there (!). We went to say hi to the Eiffel tower and Notre Dame, ate a lot of French goodies and walked around in Le Marais. 

DSC_0003

♥ Tältä näytti meidän aamianen useimpina aamuina Pariisissa: täytettyä patonkia ja Oranginaa. // Our Parisian breakfast most of the days: a stuffed baguette and Orangina.

DSC_0021

DSC_0028 DSC_0035

DSC_0027

DSC_0037

DSC_0041

♥ Syötiin lounasta Les Chimeres nimisessä brasseriassa, jossa tarjoillaan perinteistä ranskalaisia ruokaa, ja söin siellä elämäni ensimmäisen Croque Monsieurin. Löydettiin paikka ihan sattumalta, koska se on aivan Saint-Paul metropysäkin vieressä.

// We had lunch at a brasserie called Les Chimeres, that’s right outside the Saint-Paul metro station. They serve traditional French food, and I went with a Croque Monsieur (my first ever I might add).

DSC_0050

DSC_0052

I had to squeal a little bit when I saw the Eiffel tower…

DSC_0059 DSC_0068

♥ Aivan Eiffel tornin kupeessa on Oh! Regalade de la Tour Eiffel niminen kreppipaikka, josta on pakko hakea ainakin yhdet krepit Pariissa ollessa, koska se on ainut toistaiseksi löytämäni paikka josta saa kreppiin tuoreita mansikoita pelkän hillon sijaan.

// Right by the Eiffel tower there’s a creperie called Oh! Regalade de la Tour Eiffel, where we have to enjoy at least one crepe while we’re in Paris, because it’s the only place I’ve found so far where you can get fresh strawberries instead of just jam.

DSC_0071 DSC_0075 DSC_0077 DSC_0078

DSC_0082 DSC_0083

♥ Käytiin Pont des Artsilla etsimässä meidän rakkauslukkoa, mutta eihän sitä niiden miljoonien lukkojen seasta mitenkään löytänyt. // We tried to find our love lock from Pont des Arts, but it was impossible.

DSC_0085 DSC_0095

♥ Kokeilin ensimmäistä kertaa macaroneja, ja ne oli ihania! Suosikkimakujani olivat mansikka ja sitruuna. // Had my first ever macarons from Laduree and they were delicious! Strawberry poppy is my favorite flavour.

DSC_0097

DSC_0107

♥ Yövyttiin ranskalaisten ystävien luona ihanan rauhallisessa Vincennesissä aivan Pariisin ulkopuolella. // We stayed with our French friends in Vincennes right outside of Paris.

DSC_0101

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *