Paris Travel Journal: Jour Trois

DSC_0225

Joka vuosi heinäkuun lopusta elokuun puoleen väliin Pariisissa on tapahtuma nimeltä Paris Plage, joka tarkoittaa kirjaimellisesti Pariisi rantaa. Seinen rannalle hilataan tonneittain hiekkaa ja aurinkotuoleja, jotta niilläkin pariisilaisilla jotka eivät pääse lähtemään kaupungista olisi mahdollisuus nauttia rantaelämästä. Vain ranskalaiset voivat keksiä jotain yhtäaikaa näin hullua ja mahtavaa!

Tänä vuonna Paris Plage sattui alkamaan juuri kolmantena päivänämme Pariissa, joten olihan se pakko mennä katsastamaan. Rannalla loikoilun lisäksi siellä pystyi harrastamaan erilaisia kesäisiä aktiviteetteja, ja päädyimme itse asiassa sattumalta ranskalaiseen telkkariin pelatessamme petankkia.

Every year from the end of July to mid-August there’s an event in Paris called Paris Plage (literally Paris beach). They haul tons of sand and beach chairs to the bank of Seine, so that the Parisians that can’t leave the city can still enjoy the beach life. Only the French could come up with something so completely insane and ingenious at the same time! 

This year Paris Plage happened to begin on our third day in Paris, so of course we had to go check it out. In addition to lying on the beach there’s all kinds of fun activities, and we actually ended up on French tv while playing petanque. As our French friend would say: Crazy stuff!

DSC_0222

DSC_0216

DSC_0210

♥ Siellä oli pieni Eiffel-torni, joka oli tehty kokonaan puutarhatuoleista. // They had a little Eiffel tower made entirely of garden chairs.

DSC_0228

♥ Oli pakko upottaa varpaat hiekkaan, koska tiesin että Nizzassa meitä odottaa kivirannat. // Dipping my toes in the sand because I won’t get to do that in Nice.

DSC_0211DSC_0238

♥ Parin tunnin kiertelyn jälkeen olin nääntymässä nälkään, joten mentiin lounaalle ranskalaisen ystävämme suosituksesta amerikkalaiseen ravintolaan HD Dineriin, joita Pariisista löytyy useampia. Tilasin hampurilaisen nimeltä Sweet Parisian Burger (when in Paris, vai mitä?) joka oli todella hyvää. Ja ehkä ensimmäistä kertaa ikinä sain tilattua hampurilaisen mistä ei tarvinnut jättää mitään pois, joten propsit paikalle valinnanvarasta.

// After a couple of hours of walking around I was starving, so our French friend took us to lunch at an American restaurant called HD Diner (they have several locations in Paris). I ordered a burger called Sweet Parisian Burger (when in Paris right?) that was delicious. And for the first time ever while ordering a burger I didn’t need to leave anything out.

DSC_0240 DSC_0244

♥ Illalla meidän oli tarkoitus lähteä isommalla porukalla jazz festivaaleille, mutta epävakaisen sään takia festarit vaihtuivat pizza ja viini-illalliseksi ystäviemme puutarhassa ruusupuiden alla. Ei paljoa haitannut.

// In the evening we were meant to go to a jazz festival, but because of bad weather the festival changed to a pizza and wine- dinner under the rose trees in our friends garden. I didn’t mind.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *