Paris Travel Journal: Jour Cinq

DSC_0307

Viimeisenä päivänämme Pariisissa meillä oli suunnitelmissa käydä katakombeissa ja Romantiikka museossa, mutta meille selvisi ettei kumpikaan niistä ollut auki maanantaisin. (Miksihän Ranskassa kaikki on aina maanantaisin kiinni?). Joten päädyimme taas vaan kiertelemään kaupunkia ja ihastelemaan Saint-Germain-des-Presin kapeita kujia ja taidegallerioita.

On our last day in Paris we planned on touring the catacombs and the Museum of the Romantics, but found out that they were both closed on Mondays. (What is it with everything being closed on Mondays in France?). So we ended up just walking around again and admiring the narrow streets and art galleries in Saint-Germain-des-Pres. 

DSC_0284

♥ Yksi suosikki jälkiruuistani; vadelma tartaletti Cafe du Pont Neufissa. // One of my favorite desserts; raspberry tart in Cafe du Pont Neuf.

DSC_0298 DSC_0302

♥ Vietettiin hetki ihanan rauhallisella aukiolla Place du Dauphinella aivan Pont Neufin sillan vieressä. // We spent a moment in the tranquil Place du Dauphine right next to Pont Neuf.

DSC_0311 DSC_0322

DSC_0326 DSC_0327 DSC_0328

♥ Uusi päivä, uusi Laduree visiitti, tällä kertaa maistettiin sellaisia kausimakuja kuin viileä minttu ja lime-basilika. // Another day, another Laduree visit. This time to try the seasonal flavors cool mint and lime-basil.

DSC_0336 DSC_0360

♥ Käytiin vilkaisemassa upeaa Vincennesin linnaa. // We went to see the Vincennes castle.

DSC_0364

♥ Illalla mentiin etsimään illallispaikkaa rue Montorgueil kadulta, joka on täynnä ravintoloita. // In the evening we went to look for a dinner place on rue Montorgueil, which is a street filled entirely with restaurants.

DSC_0369

♥ Päädyttiin syömään ranskalaisessa ravintolassa Au Rocher du Cancalessa. Rakastan ranskalaisten ravintoloiden eläväistä tunnelmaa; vieri viereen sullottuja pöytiä, musiikkia ja ulkona istumista. // We had dinner at Au Rocher du Cancale, which is a beautiful French restaurant from the mid 19th century. I love the buzzing atmosphere at French restaurants; tables squeezed in right next to each other, music and eating al fresco.

DSC_0371

♥ Sieltä sai ihan älyttömän hyviä maustettuja mojitoja. Minulla oli vadelma ja Sepillä mansikka. // They made the best flavored mojitos, I had raspberry and Seb had strawberry.

DSC_0372

♥ Alkuruokana otettiin jaettavaksi lankku, jossa oli erilaisia juustoja, makkaroita, pateita ja leipää. // For starters we shared the plank with different meats and cheeses.

DSC_0373

♥ Tilasin hunajaista maalaiskanaa, jonka kastike oli aivan ihanaa. Jälkkäriksi halusin kokeilla perinteistä Tarte Tatinia, koska rakastan omenapiirakkaa, mutta se suolattu karamellijuttu ei oikein ollut minun makuuni. // I ordered the honeyed farmer’s chicken, that had the sweetest sauce. For dessert I wanted to give the traditional French Tarte Tatin a try, since I love apple pie, but the salted caramel was not my thing.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *