Côte d’Azur Day One

DSC_0399

Ensimmäinen päivä Nizzassa aloitettiin ihanalla hotelliaamiaisella Hotel Splendidin kattoterassilla, mistä oli näkymä oikeastaan koko Nizzan yli. Aamiasen jälkeen suunnattiin heti rannalle, ja kävin elämäni ensimmäistä kertaa meressä pulahtamassa. Olisin voinut maata ikuisuuden auringotuolissa kuunnellen meren aaltoja, se oli niin rentouttavaa. Loppupäivä vietettiinkin sitten kävellen pitkin Promenade des Anglaisia ja kierrellen Vanhaa Kaupunkia.

We began our first day in Nice with a big breakfast on the roof terrace of our hotel, where you could basically see all of Nice. After breakfast we headed straight to the beach, and I took my very first dip in the sea. I could’ve spent forever lying on the beach listening to the sound of the waves, it was so relaxing. The rest of the day was spent walking along Promenade des Anglais and around Vieux Nice admiring all of the old architecture. 

DSC_0401 DSC_0403 DSC_0407

♥ En ollut koskaan käynyt Nizzassa (tai oikeastaan missään etelämpänä) joten olin ihan innoissani siitä miten erilaiset maisemat siellä oli; palmuja, vuoria ja turkoosin sininen meri. // I had never been to Nice (or anywhere south really) so I was super excited about the scenery; palm trees, mountains and the turquoise sea.

DSC_0416 DSC_0417 DSC_0419

♥ Koska Nizzan rannat ovat kivisiä, niin privaattirannalle meno todellakin kannattaa. Ensimmäisenä päivänä kokeiltiin Blue Beachia, johon oltiin todella tyytyväisiä. Sieltä sai itselleen vuokrattua aurinkotuolin ja varjon päiväksi, laiturilta pääsi suoraan mereen joutumatta kävelemään kivillä, ja ranskalaismiehet tarjoilivat kylmiä juomia. Todellista luksusta.

// Since there are no sandy beaches in Nice, going to a private beach really is worth the money. On our first day we went to Blue Beach, that we were very happy with. You could rent a lounge chair and umbrella for the day, there was a pier for getting into the sea without having to walk on the rocks, and handsome Frenchmen serving cold drinks. Luxurious.

DSC_0433DSC_0420

DSC_0424

I completely fell in love with the sea and felt like a mermaid swimming there.

DSC_0434

♥ Nizzan rannat muodostuvat tällaisista sileistä kivistä. // The beaches in Nice are made of small rocks like this.

DSC_0443 DSC_0451 DSC_0453 DSC_0468 DSC_0469 DSC_0471

♥ Syötiin reissun aikana varmaan joka päivä gelatoa, tällä kertaa melonia. Nam! // We ate gelato every day, this time it was melon. Yum!

DSC_0482 DSC_0487

♥ Kiivettiin portaat Colline du Chateun vanhaan linnaan, mistä näki koko Nizzan yli. Huipulla oli pieni vesiputous, ja puisto jossa ihmiset antoivat koiriensa juoksennella vapaina. // We climbed the stairs up to Castle Hill, where you could see over whole Nice. Up top there’s a small waterfall and a tranquil park where people let their dogs run free.

DSC_0492 DSC_0513

♥ Kaiken sen kävelyn ja kiertelyn jälkeen palattiin hotellille hengähtämään porealtaassa mojitojen kera. // After all of that walking we got back to the hotel to relax in the jacuzzi with mojitos.

DSC_0521

♥ Illalliselle mentiin hotellin lähellä olevaan pikkuiseen Le Bistrot Pirate bistroon, mistä sai todella edullisesti pihviä pippurikastikkeessa, ja jälkkäriksi ihanaa vadelmagelatoa. // We had dinner at the tiny Le Bistrot Pirate close to our hotel, where you could get a cheap steak and the best raspberry gelato for dessert.

DSC_0524

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *