My First Lipstick Love | Yves Rocher Grand Rouge

Yves Rocher Grand Rouge review & swatches | Shakespeare & Sparkle

Way before MAC came to Tampere and I became obsessed with owning pretty much every shade ever made, the Yves Rocher Grand Rouges were my favourite lipsticks. You could almost say that the Yves Rocher Grand Rouge was my first lipstick love, since until then I mostly only wore lip balm or a peachy gloss that I actually couldn’t stand. The Grand Rouges are what made me into a lipstick addict, and even though I might not whip them out quite as often as I used to, they are still among my all time favourite lipstick formulas.

Kauan ennen kuin Tampereelle saatiin MACin piste ja kehitin itselleni pakkomielteen suunnilleen jokaisen sävyn omistamisesta, niin suosikkihuulipunani oli Yves Rocher Grand Rouge. Voisi jopa sanoa että Yves Rocher Grand Rouge oli ensimmäinen huulipuna rakkauteni, koska siihen asti huuliltani oli löytynyt likinnä vain huulirasvaa. Grand Rouget tekivät minusta huulipuna-addiktin, ja vaikka en enää kaivakaan niitä meikkikätköistäni niin usein kuin ennen, niin ne kuuluvat edelleen kaikkien aikojen suosikki huulipunieni joukkoon.

Yves Rocher Grand Rouge review & swatches | Shakespeare & Sparkle

YVES ROCHER GRAND ROUGE LIPSTICK

They’re super pigmented and creamy, with a lovely glossy finish that still stays put on for a good four hours. Plus, they include sesame oil and vitamin E so they’ll actually treat your lips and leave them feeling more moisturized. They come in a gorgeous gold case (by now you should now I’m a sucker for gold) that looks way more expensive than it is, since these lipsticks only come in about half the prize of the likes of MAC. Yay for my wallet!

Ne ovat todella pehmeitä ja pigmenttisiä, jättävät kauniin kiiltävän lopputuloksen ja pysyvät huulilla kevyesti useamman tunnin. Lisäksi ne sisältävät seesamiöljyä ja e-vitamiinia, eli ne myös samalla hoitavat huuliasi ja jättävät ne kosteutetumman tuntuisiksi. Pakkaus on kauniin kultainen (tässä vaiheessa teidän olisi jo pitänyt huomata että olen pienoinen harakka) ja näyttää paljon kalliimmalta kuin oikeasti on, sillä nämä huulipunat ovat ystävällisiä myös lompakolle.

Yves Rocher Grand Rouge review & swatches | Shakespeare & Sparkle

The shade range is also pretty good with all together 18 shades in the permanent collection, and limited edition shades brought out every now and then. I currently have six shades in my collection, and I thought I’d talk you through them (swatches below!). My first Grand Rouge was Corail Incandescent, a really bright orangey toned red. That basically started my coral obsession and was quickly followed by a nude Corail Voilé and a light but bright Corail Étincelant. Next up I added a juicy pink Rose Somptueux and a classic red Rouge Vif. Finally, my collection includes one limited edition shade, a deep dark wine color Bordeaux that was brought out last autumn. 

Sävyvalikoimakin on kohtuullinen, vakiovalikoimaan kuuluu kaikkiaan 18 sävyä ja silloin tällöin julkaistaan limited edition sävyjä. Minun kokoelmastani löytyy sävyistä kuusi (kuvat alla!). Ensimmäinen Grand Rougeni oli Corail Incandescent, kirkas oranssiin taittava punainen. Siitä alkoikin koralli ihastukseni ja perässä seurasivat nude Corail Voilé ja kirkas mutta vaalea Corail Étincelant. Seuraavaksi nappasin mukaani ruusuisen pinkin Rose Somptueuxin, ja klassisen punaisen Rouge Vifin. Lopuksi kokoelmaani kuuluu vielä yksi limited edition sävy, tumman viininpunainen Bordeaux.

YVES ROCHER GRAND ROUGE SWATCHES

Yves Rocher Grand Rouge review & swatches | Shakespeare & Sparkle

Have you tried any of the Yves Rocher Grand Rouge lippies?

Oletko sinä kokeillut Yves Rocher Grand Rouge punia?

(Visited 1,012 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Julia 26 May, 2015 at 19:09

  Ihanan värinen toi ylhäällä oikeella ja keskellä vasemmalla! 🙂

  Reply
  1. Jenni 26 May, 2015 at 19:20

   Ne on just munkin tämän hetken suosikkeja 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *