Rome Day One: La Luna Romana

lalunaromana1

Saavuttiin Rooman puolenpäivän aikoihin, ja suunnattiin heti ensimmäiseksi hotellille. Olin varannut La Luna Romana hotellin edullisen hinnan ja keskeisen sijainnin perusteella (Roma Terminiin käveli vain 10 minuuttia), mutta lukemieni arvostelujen ja kuvien perusteella minua vähän hirvitti missä tulisimme yöpymään. Mutta hotellista tulikin loppujen lopuksi reissumme varmasti positiivisin yllätys. Henkilökunta oli todella ystävällistä (pelkkää italiaa puhuva siivoojamme oli aivan ihana), respan työntekijä puhui (ehkä Rooman ainoana ihmisenä) sujuvaa englantia ja neuvoi meille kartasta helpoimmat reitit kaikkiin nähtävyyksiin. Hotelli oli mukavalla alueella josta löytyi kivoja ravintoloita ja loistava viinikauppa, huoneemme oli todella viihtyisä ja meillä oli jopa sellainen pikkuinen roomalainen parveke josta olen aina haaveillut. Jos siis joskus kaipailet edullista hotellia Roomasta, niin voin lämpimästi suositella La Luna Romanaa.

Ensimmäinen päivä vietettiin enimmäkseen hotellilla torkkuen ja aamu neljän herätyksestä toipuen, mutta illalla lähdettiin metsästämään ruokapaikkaa. Pysähdyttiin Piazza Barberinille ihastelemaan Fontana Tritonea iltahämärässä ja jatkettiin Via Venetolle, missä päädyttiin syömään eräälle sivukujalle ravintolaan jonka nimi oli muistaakseni La Scala. Tilattin tietysti ensimmäisenä pullo viiniä, ja herkuteltiin menulla joka sisälsi mm. melonia ja parmankinkkua, tryffelilasagnea ja suklaamoussea. Ihan mukava ensimmäinen ilta siis.

We arrived in Rome around midday, and headed straight for our hotel. I had booked La Luna Romana based on the inexpensive price and central location (only 10 minutes walk to Termini), but based on some reviews and photos I was a bit worried about where we’d be staying. But the hotel actually turned out to be the most positive surprise of our trip. The staff was super friendly (I loved our cleaning lady who spoke only Italian), the receptionist spoke perfect English (as perhaps the only person in Rome) and showed us the easiest way to get to all the sights. The hotel was in a lovely neighborhood with some cute restaurants and a great wine shop, our room was really cozy and we even had one of those tiny Roman balconies I’ve always dreamed of! So if you’re ever in need of a good hotel in Rome, I can warmly recommend La Luna Romana.

We spent most of the first day just napping at the hotel and trying to recover from the four a.m. wakeup call, but in the evening we had to venture out in search of food. We stopped on Piazza Barberini to admire Fontana Tritone at sunset and walked across Via Veneto to a little restaurant called La Scala. Obviously the first thing we ordered was a bottle of wine, and then we enjoyed a menu of parma ham with melon, a truffle lasagna and some chocolate mousse for dessert. All in all, a pretty good first night.

lalunaromana2

Näkymä meidän ihanalta pikkuparvekkeelta. // The view from our tiny Roman balcony.

lalunaromana lalunaromana3 lalunaromana5 lalunaromana6 lalunaromana7

(Visited 52 times, 1 visits today)

6 Comments

 1. Raj 21 September, 2015 at 22:14

  Gorgeous photographs
  Really glad your hotel turned out to be nice after all, sounds like a fantastic first day in Rome, I just got back from Italy too and already want to go back!

  https://whatrajwants.blogspot.co.uk/

  Reply
  1. Jenni 07 October, 2015 at 19:56

   Thank you for your comment! And Italy was so amazing, I can’t wait to go back either 🙂

   Reply
  1. Jenni 07 October, 2015 at 19:55

   Thanks so much! We had an amazing trip 🙂

   Reply
  1. Jenni 22 September, 2015 at 09:39

   Kiitos ihana! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *