Barcelona Day One: Lamb at Le Quinze Nits

DSC_0507

Barcelonassa ei tuhlattu hetkeäkään vaan lähdettiin heti hotellille päästyämme tutkimaan paikkoja. Asuttiin Hotel Auto Hogarissa kävelymatkan päässä Barcelonan pääkadulta La Ramblalta, ja päätettiinkin suunnata sinne ensimmäiseksi. Tietenkään se ei sujunut ihan niin kuin elokuvissa, vaan onnistuttiin heti ensi töiksemme kääntymään väärään suuntaan. Pienen seikkailun jälkeen päästiin kuitenkin Ramblalle, ja alettiin etsimään ruokapaikkaa. Päädyttiin syömään Le Quinze Nits nimiseen ravintolaan Plaza Realille, josta tuli yksi suosikkipaikoistani Barcassa. Hotellille palatessa meidät houkuteltiin vielä katubaariin “Barcelonan parhaille mojitoille”. Drinkeissä oli sokeria lähes yhtä paljon kuin viinaa, mutta paikassa oli ihan loistava tunnelma, ja jäin vähän toivomaan että sellaisia voitaisiin saada tänne meille Suomeenkin..

In Barcelona we didn’t waste one minute, but headed straight off to explore after arriving to the hotel. We stayed at Hotel Auto Hogar, in a walking distance from Barcelona’s main street La Rambla, so that’s where we decided to head first. However, it didn’t quite go like in the movies, since we managed to turn the wrong way and get lost. But after a small detour we finally found Rambla and started looking for a place to eat. We ended up in Le Quinze Nits at Plaza Real, which became one of my favourite spots in Barca. On our way back to the hotel we were lured to a street bar to have “the best mojitos in Barcelona”. The drinks probably had more sugar than liquor but they tasted amazing and the place had a really cool atmosphere, which made me wish that Finland could have more places like that..

DSC_0508 DSC_0516 DSC_0513 DSC_0519 DSC_0526

Eka kannu espanjalaista sangriaa, ja sitä tulikin sitten reissun aikana juotua muutama kannullinen.. // Our first pitcher of Spanish sangria, with many more to come…

DSC_0531

Ihanaa lammasta rosmariiniperunoilla Le Quinze Nitsissä. // A brilliant lamb and rosemary potatoes at Le Quinze Nits. 

DSC_0535 DSC_0536

Tilattiin yhteensä kolme jälkkäriä; yksi paikallinen erikoisuus (jonka nimeä en millään muista), suklaan rakastajan unelma ja ihana omenapiirakka vaniljajäätelöllä. Ja siitäkin huolimatta lasku jäi alle neljän kympin.

We couldn’t decide and ordered three desserts: one local specialty (that I can’t remember the name of), a chocolate lover’s dream and a yummy apple pie with vanilla ice cream. And even with all that the bill was still under 40.

DSC_0521 DSC_0547 DSC_0549

Barcelonan parhaat mojitot, pikkuisessa katubaarissa nautittuna. // The best mojitos we had in Barcelona, served at a tiny street bar. 

(Visited 36 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Kerstin 06 October, 2015 at 11:02

  Oh wow that looks and sounds absolutely brilliant! The food looks so good, now you got me all hungry again 🙁

  Love, Kerstin
  https://www.missgetaway.com

  Reply
  1. Jenni 06 October, 2015 at 11:34

   Thanks Kerstin! And I’m sorry for making you hungry 😀 I have to admit that I also got hungry while writing this post.

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *