Barcelona Day Four: All About Antoni Gaudi

DSC_0951

Viimeistä reissupostausta viedään! En voinut lähteä Barcelonasta pulahtamatta vielä toista kertaa meressä, joten viimeisen päivän aamuna suunnattiin taas Barcelonetalle. Sää oli ihanan helteinen ja aurinkoinen, mutta tuuli oli sen verran kova meressä aallot voitti 100-0, ja jouduin lopulta luovuttamaan ja palaamaan rannalle löhöämään. Rennon aamun jälkeen suunnattiin loppupäiväksi tutustumaan Gaudin arkkitehtuuriin, ja ihasteltiin ihmeellisiä luomuksia niin Sagrada Familiassa kuin Parc Guellissäkin. Reissu päätettiin vielä käymällä syömässä suosikki tapaspaikassamme hotellin kulmalla, ja sitten olikin jo aika sanoa bye bye Barcelona.

I couldn’t leave Barcelona without taking one more dip in the sea, so on our last day we headed back to Barceloneta. The weather was hot and sunny, but the wind made the waves so massive that I eventually had to give up and just settle for roasting myself on the beach. After a lazy morning we spent the rest of the day getting to know all about Gaudi’s architecture and admired his wonderful creations in both Sagrada Familia and Parc Guell. We ended our visit with another dinner at our favourite tapas place just around the corner from our hotel, and then it was time to say bye bye Barcelona!

DSC_0928 DSC_0937

Pari otosta sarjasta “Jenni kuvaa aaltoja” (en ollut ikinä nähnyt niin isoja aaltoja ja otin niistä varmaan lähemmäs sata kuvaa :D).

A couple of shots from the series “Jenni Takes Photos of Waves” (I’d never seen such big waves in my life, so I probably took about a hundred photos of them.)

DSC_0935 DSC_0976 DSC_0980 DSC_0971 spain10DSC_0961

Sagrada Familia kaikkine koristellisine ikkunamaalauksineen oli aika huikea näky. Ihastuin erityisesti siihen miten eri puolet kirkkoa näyttivät eri värisiltä maalausten takia.

Sagrada Familia was quite an amazing sight, and all the painted windows made different sides of the church come to life in different colors.

DSC_0973 DSC_0987

Lounaalle mentiin Gracian kaupunginosassa sijaitsevaan La Polpaan, joka oli suloinen pieni ravintola edullisella lounasmenulla josta löytyi myös terveellisempiä vaihtoehtoja.

We had lunch at La Polpa in Gracia, that was a sweet little restaurant with an inexpensive lunch menu and some great healthier options too.

DSC_0990 DSC_0992 DSC_0003_2 DSC_0047_2 DSC_0008_2

Paikallisissa mojitoissa oli usein tujaus tabascoa. // The local mojitos often had a dash of tabasco.

DSC_0013_2 DSC_0017_2 DSC_0031_2 DSC_0048_2 DSC_0050_2 DSC_0037_2
DSC_0038_2

Nature Squaren värikkäät mosaiikit Parc Guellissä. // The colorful mosaics at the Nature Square in Parc Guell.

DSC_0052_2

Toinen kerta Prudencia del Raval tapas ravintolassa oli aivan yhtä mahtava kuin ensimmäinenkin (vaikka omistajan suloista koiraa ei tänään näkynytkään..) ja päädyttiin tilaamaan melkein kaikki listalta. Söin ankkakinkkua ja viikunoita ensimmäistä kertaa elämässäni, ja hyvää oli!

Our second dinner at Prudencia del Raval was just as amazing as the first one (although sadly the owner’s fluffy little dog did not make an appearance..) and we ended up ordering almost everything on the list. I had both duck ham and figs for the first time in my life, and can now safely say they’re both delicious.

DSC_0054_2tapas

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *