Everyday Super Food by Jamie Oliver

Everyday Super Food by Jamie Oliver | Shakespeare & Sparkle Everyday Super Food by Jamie Oliver | Shakespeare & Sparkle

Koska nyt eletään vuoden pimeintä aikaa (jee marraskuinen ankeus), niin arvaisin etten ole ainut jonka tekee mieli mättää kaikkea mahdollista roskaruokaa (hello Netflix ja juustonaksut!). Mutta tänä vuonna yritän tosissaan syödä terveellisesti kaamoksen aiheuttamista mielihaluista huolimatta, ja siinä minua auttaa tämä kirja.

Everyday Super Food on Jamie Oliverin ensimmäinen kirja jonka reseptit eivät ole vain herkullisia vaan myös terveellisiä. Tiedätte että minä rakastan käytännössä kaikkea mitä Jamie tekee, mutta siitäkin huolimatta täytyy sanoa että tämä on ehdottomasti suosikkini hänen kirjoistaan. Ensinnäkin, ne ruokakuvat! (Tiesittekö että Jamie ottaa itse omat ruokakuvansa?). Kirja on täynnä terveellisiä reseptejä jotka on jaettu aamiaisiin, lounaisiin, illallisiin ja välipaloihin, ja suurin osa resepteistä jopa näyttää ihan syötäviltä. Kerron pienen salaisuuden; tykkään keräillä ruokakirjoja, mutta olen niin nirso että useimmissa kirjoissa on ehkä yksi tai kaksi reseptiä joita voisin oikeasti kokeilla. Mutta tämä kirja on vaan täynnä herkkuja. Reseptejä joita haluan kokeilla ovat ainakin skinny carbonara, smoothie pannukakut ja earl grey banana bread grillattujen persikoiden kera.

Reseptien lisäksi kirjan lopusta löytyy terveellisiä elämäntapoja käsittelevä osio. Kaikkea siitä millaisia ruokia pitäisi syödä siihen miten tärkeää uni ja veden juominen ovat hyvinvoinnille. Ei siis pelkkää ruokaa tyypit.

Since we’re currently living the darkest time of the year (cheers to November gloom), I’m guessing I’m not the only one who feels like stuffing their face with all the junk food possible (hello Netflix and cheetos!). But, this year I’m really making an effort to eat healthy despite the rain-induced cravings and this book is one of the things that’s helping me do that.

Everyday Super Food is Jamie Oliver’s first attempt at making a book where the recipes are not only yummy, but also good for you. You know I love pretty much anything that Jamie does anyway, but I still have to say that this book is my favourite one yet. First of all, it’s a beauty and just looking at the photos makes me want to start cooking (did you know Jamie takes his own food photos?). The book has a tonne of healthy recipes divided into breakfast, dinner, lunch and snacks, and most of the recipes actually look doable. See, I’ll let you in on a little secret; I love collecting cook books, but I’m actually a really picky eater, so most of them will have about one or two recipes that I’ll actually make. But this book is just full of goodness. The recipes that I’m dying to try include the skinny carbonara, smoothie pancakes and earl grey banana bread with grilled peaches. 

In addition to all the recipes, there’s a section in the back of the book talking about healthy lifestyle. All about what kind of foods you should be eating, and how important things like drinking water and sleep are for your health. So it’s not all about food, folks. 

(Visited 55 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Ela 25 November, 2015 at 22:35

  I am a big fan of Jamie’s food and books! He comes up with super easy yet so delicious food all the time! I don’t have this book yet however I will definitely add it to my Jamie collection 🙂

  http://www.elabellaworld.com

  Reply
  1. jenni 26 November, 2015 at 10:47

   He’s awesome, isn’t he 😀 You definitely should! It’s my absolute favourite book from my Jamie collection 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *