The Sunday Post: Dinner at Fabric Bistro

The Sunday Post: Dinner at Fabric Bistro | Shakespeare & Sparkle

Like promised, today I’m going to give you the deets on our lovely Valentine’s dinner at Fabric Bistro & Bar last Sunday. Whenever a new restaurant opens up in Tampere it’s a pretty exciting moment for us, since we love discovering new places, and as soon as I heard the word ‘bistro’ in the name of this place, I knew it’d be one I’d want to try. The place actually used to be a sports bar, but with the new decor full of exposed brick walls, lots of black details and fancy chandeliers, you’d never believe it. (I’m a bit bummed I didn’t get any photos of the decor, but with the restaurant being completely packed for V-day, there was just no way of taking pictures). So it’s safe to say that I loved the vibe of the place.

The Sunday Post: Dinner at Fabric Bistro | Shakespeare & SparkleLike most bistros, Fabric has a pretty selective menu with only few dishes to choose from. I went for the chef’s recommendation in the form of a bulky burger, and Seb got the chicken filled with goats cheese. Both our dishes were delicious, and we finished the dinner of with what was pretty much a chocolate lover’s dream; a cocoa cookie with three different kinds of sorbet (!). And since we’ve actually already gone back to this place for lunch earlier this week, I can now honestly attest to the fact that all their food is just yummy. 

Niinkuin viime viikolla lupailin, niin tänään olisi vuorossa postausta viime sunnuntain ihanasta dinneristä uudessa Fabric Bistro & Barissa. Se on aina jännä hetki kun Tampereelle avataan uusi ravintola, ja kuultuani sanan ‘bistro’ tämän paikan nimessä, tiesin heti haluavani käydä kokeilemassa sitä. Fabric löytyy Finlaysonilta Siperiasta, ja sen paikalla oli ennen sporttibaari, vaikka sitä uudesta tiiliseiniä, mustia yksityiskohtia ja kauniita kattokruunuja sisältävästä sisustuksesta ei ikinä uskoisikaan. Minua vähän harmittaa etten saanut paikasta juuri kuvia, mutta ravintolan ollessa tupaten täynnä ystävänpäivänä kuvaaminen ei vaan ollut mahdollista. Mutta sanomattakin on selvää että tykästyin paikan fiilikseen heti.

Niinkuin bistroissa yleensä, niin Fabricin ruokalista on aika valikoitu. Omalle lautaselleni päätyi kokin suosituksesta muheva burgeri, ja Sepi valitsi vuohenjuustolla täytetyn kanan. Molemmat annokset olivat todella herkullisia ja päätettiin ateria vielä suklaanrakastajan unelmaan; kaakaokeksiin kolmella eri sorbetilla. Ja koska tällä viikolla palattiin paikkaan jo toistamiseen lounaalle, niin voin rehellisesti sanoa että kaikki ruoka siellä on todella hyvää. Kannattaa siis käydä kokeilemassa jos satut Tampereelle!

The Sunday Post: Dinner at Fabric Bistro | Shakespeare & Sparkle The Sunday Post: Dinner at Fabric Bistro | Shakespeare & Sparkle The Sunday Post: Dinner at Fabric Bistro | Shakespeare & Sparkle

(Visited 42 times, 1 visits today)

2 Comments

    1. Jenni 24 February, 2016 at 09:53

      It was so good! Going to dinner is one of my favourite things to do as well 🙂

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *