My Beauty Essentials

Beauty Essentials | Shakespeare & Sparkle Beauty Essentials | Shakespeare & Sparkle

Last week I was challenged by Farfetch in celebration of the launch of their brand new beauty section (you should definitely check it out, it’s awesome), to participate in their Beauty Essentials blogger competition by sharing the contents of my makeup bag, and a little wish list of what I’d like to add to it (spoiler alert, it’s mostly Hourglass). So today I’ll talk you through my beauty essentials, the things that you’ll always find in my makeup bag in one form or another. They’ve been in my makeup bag since I was seventeen, and I expect they’ll still be there when I’m seventy (yes, I totally plan on being the old lady rocking the orangey red lip). 

Viime viikolla nettikauppa Farfetch haastoi minut heidän uuden kauneusosionsa avaamisen (kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa, sieltä löytyy aika ihania juttuja!) kunniaksi Beauty Essentials bloggaajakisaan, jossa minun pitäisi jakaa meikkipussini sisältö ja pieni toivelista millä haluaisin sitä täydentää. Tänään ajattelin siis puhua meikkipussini välttämättömistä asukeista, eli niistä jutuista jotka löytyvät meikkipussistani aina jossakin muodossa. Nämä ovat olleet meikkipussissani siitä asti kun olin seitsemäntoista, ja löytyvät sieltä varmasti vielä silloinkin kun olen seitsemänkymmentä (jep, aion todellakin olla se mummo jolla on kirkkaan punaista huulipunaa).


MY BEAUTY ESSENTIALS

GLOWY FOUNDATION | Sure I had a few mishaps with some seriously matte foundations when I was younger, but since then I’ve been all about that natural glow. Obviously my obsession with the bareMinerals Complexion Rescue has been mentioned quite a few times, since it gives the most gorgeous light base.

Minulla oli muutamia epäonnistuneita kokeiluja mattameikkivoiteiden kanssa nuorempana, ja siitä asti olen luottanut luonnollisen hehkuvaan pohjaan. Pakkomielteeni bareMineralsin Complexion Rescueta kohtaan on tullut mainittua muutaman kerran, koska sillä saa ihanimman kevyen pohjan.

CREAMY CONCEALER | I’m sure that concealer is an essential in pretty much everyone’s makeup bag, but I’ve always been partial to the creamy liquid kind. Something that’s a bit brightening but matches my skin, has a decent amount of coverage and preferably a doe foot applicator, and I’m pretty much sold. My current favourite is the L’Oréal True Match.

Peitevoide kuuluu varmaan useimpien meikkipussin välttämättömyyksiin, mutta minä olen aina suosinut kermaisia nestemäisiä peitevoiteita. Jotain mikä on vähän kirkastava, sopivasti peittävä, mielellään omalla applikaattorilla, ja olen myyty. Tämän hetken suosikkini on L’Oréalin True Match.

PEACHY BLUSH | When it comes to blush, I’ve always leaned more on the peach side of things. Even though I’ve nowadays learned to love rosy cheeks, the majority of my blush collection still consists of peachy hues. My current go-to peachy blush is Rimmel Santa Rose.

Poskipunien kanssa olen aina nojaillut enemmän persikan puoleen, ja vaikka nykyään olenkin oppinut rakastamaan ruusuisia poskia, niin suurin osa poskipunakokoelmastani koostuu edelleen persikkaisista sävyistä. Tämän hetken suosikki persikkapunani on Rimmel Santa Rose.

NUDE EYESHADOW | Before owning a single eyeshadow palette, the only eyeshadow you’d find in my makeup bag was a brightening nude beige. As much as I love my warm browns and golds, the one shadow I couldn’t live without is a natural shade that’s barely there but still brightens up my eyes. Right now the one living in my makeup bag is H&M cream shadow in Champers.

Ennen kuin omistin yhtään luomiväripalettia, niin ainoa meikkipussistani löytyvä luomiväri oli kirkastava nude. Niin paljon kun tykkäänkin kuparin ja kullan sävyistä, niin se luomiväri mitä ilman en voisi elää on luonnollinen barely there sävy joka kirkastaa silmiäni. Tällä hetkellä meikkipussissani asuu H&M voidemainen luomiväri sävyssä Champers.

VOLUMIZING MASCARA | Ideally I want my mascara to do double duty and offer both length and volume, but if I had to choose, volumizing mascaras are definitely my thing. I love having full and fluttery lashes and always brush on at least two coats of mascara, even though the Maybelline The Falsies Push Up mascara is so dramatic that I could do with just one.

Unelmieni maskara hoitaisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja olisi sekä pidentävä että tuuheuttava, mutta jos joudun valitsemaan niin tuuheuttavat maskarat ovat ehdottomasti mun juttu. Tykkään tuuheista räpsyripsistä, ja sudin aina ripsiini vähintään kaksi kerrosta ripsaria, vaikka Maybellinen The Falsies Push Up maskaralla riittäisi yksikin.

NUDE & ORANGEY RED LIPSTICK | Okay, so you know I’m a lipstick addict and probably own more lipsticks than any person could wear in a month, but my two constant favourites are a pink browny nude and an orange toned red. In fact, I think it was a coral red that originally started my lipstick obsession. My current favourite pinky nude is Chanel Boy, and NARS Red Square is pretty much the ultimate orange red.

Olen melkoinen huulipuna-addikti ja omistan varmaan enemmän huulipunia kun kukaan pystyisi kuukauden aikana käyttämään, mutta kaksi ikuista suosikkiani ovat hitusen ruskea pinkki nude ja oranssiin taittava punainen. Itseasiassa korallinpunainen oli se väri joka aloitti huulipuna pakkomielteeni. Tämän hetken suosikki nudeni on Chanel Boy, ja ylivoimaisin oranssinpunainen on NARS Red Square.

Beauty Essentials | Shakespeare & Sparkle


MY BEAUTY WISHLIST

 1. The Oskia Renaissance Cleansing Gel pretty much has a cult reputation as the best cleanser ever.
 2. I have adored the Hourglass Ambient Lighting range for ages, and they recently brought out the most gorgeous Hourglass Ambient Lighting Bronzer.
 3. An easy golden eye is one of my favourite looks, which is why I’m sure I’d love the By Terry Ombré Blackstar in Beyond Gold
 4. Did I mention I love Hourglass? The Hourglass Ambient Lighting Blush in Dim Infusion is the perfect glowy peach shade that’s basically a blush and a highlighter in one. 

Farfetch beauty essentials blogger competition wishlist

What are some of your beauty essentials?

Follow

* post part of a competition for Farfetch.com

(Visited 27 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. danielle 11 March, 2016 at 22:03

  i’ve never tried anything by hourglass but i really want to! i’d love to try the complexion rescue as well

  http://www.avecdanielle.com

  Reply
  1. Jenni 11 March, 2016 at 22:06

   I’ve never actually tried anything from Hourglass either, but their products just look so gorgeous that they’ve always been at the top of my wish list. The Complexion Rescue is so lovely, definitely give it a try! x

   Reply
  1. Jenni 16 March, 2016 at 10:16

   Thanks so much Sarah, I’m glad you like it! xx

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *