Feel Good Beauty

Feel Good Beauty | Shakespeare & Sparkle

So you’re having a bit of a bad day. Maybe it’s raining, maybe you’re coming down with a cold, or maybe that essay you’re meant to be writing is just not going anywhere. We all have those days when we’re just not feeling our best, and for those days I like to have a set of feel good beauty products that I know are going to make me feel better. Over the past month or so I’ve been sick more than any human should be allowed to, so I’ve been in some serious need of these little pick-me-ups.

Joskus on vaan huono päivä. Ehkä ulkona sataa, sinulle on tulossa flunssa, tai se essee mikä pitäisi saada valmiiksi ei vaan luonnistu millään. Kaikilla on joskus päiviä kun olo ei vaan ole ihan parhain, ja niitä päiviä varten minulla on aina muutama kauneustuote joiden tiedän parantavan oloani. Kuluneen kuukauden aikana olen ollut kipeänä useammin kuin pitäisi olla sallittua, joten nämä pienet piristykset ovat todella tulleet tarpeeseen.

Feel Good Beauty | Shakespeare & Sparkle

FEEL GOOD BEAUTY

Antipodes Aura Manuka Honey Mask

Whenever I’m sick, my skin tends to get really dehydrated for some reason, and I need a good moisturizing face mask to add a serious boost of hydration. Not to mention that when you’re not feeling your best, a little bit of pampering can go a long way, and is there anything better than a vanilla scented face mask? 

Aina kun olen kipeänä, niin ihostani tulee jostain syystä todella kuiva, ja tarvitsen naamion joka lisää siihen kunnon tujauksen kosteutta. Puhumattakaan siitä että kun olo ei ole se parhain, niin pieni hemmotteluhetki voi tehdä ihmeitä, ja mikä olisikaan ihanampaa kuin vaniljantuoksuinen kasvonaamio?

Clarins Instant Light Radiance Boosting Complexion Base

When I’m sick, the last thing I want is to be wearing a thick foundation on my skin. So I’ll usually skip wearing foundation all together and instead opt for a light radiance boosting base. On days when I feel like a full face of makeup is the thing that will make me feel like a human (we all have those days), I love mixing this into my moisturizer to add a bit of radiance under my foundation.

Kun olen kipeänä niin viimeinen asia mitä haluan on paksu meikkivoiteen tunne iholla. Joten skippaan yleensä meikkivoiteet kokonaan, ja sudin sen sijaan kasvoille kevyen valovoiteen. Jos taas minusta tuntuu siltä että täysi naama meikkiä on juuri se mitä kaipaan näyttääkseni ihmiseltä (niitäkin päiviä on) niin lisään tätä kosteusvoiteen joukkoon tuomaan kasvoille hehkua meikkivoiteen alle.

Miss Dior PerfumeFeel Good Beauty | Shakespeare & Sparkle

For me scent is always something that makes me feel better. I love a perfume that has memories attached to it, and this particular bottle of Miss Dior is one that my boyfriend bought for me as a surprise when I was having an exceptionally bad day (I started my morning by smashing a half-full bottle of this same perfume on the floor, and it didn’t get much better from there), so it makes me smile every time I sniff it.

Tuoksu on jotain mistä tulen aina hyvälle tuulelle. Rakastan varsinkin tuoksuja joihin liittyy muistoja, ja tämä pullo Miss Dioria oli yllätys poikaystävältäni eräänä todella huonona päivänä (aloitin aamuni rikkomalla pullon tätä samaista parfyymiä eikä se siitä juuri parantunut).

Essie Need A Vacation

If I’m in need of a quick pick me up, painting my nails in a bright poppy color is something that always works. Also, this might just be me, but painting my nails often gives me a weird sense of accomplishment. Like I might be a complete mess otherwise but at least I’ve got the perfect manicure. Some of my favourite cheer me up colours are Essie’s flamingo pink Need a Vacation, and creamy pistachio Chillato.

Kun kaipaan nopeaa piristystä, niin kynsien lakkaaminen pirteällä sävyllä toimii aina. Kynsien lakkaaminen antaa minulle myös jännän saavutuksen tunteen. Saatan olla muuten ihan täysi ihmisraunio mutta ainakin minulla on täydellinen manikyyri. Suosikki piristyssävyjäni ovat Essien flamingopinkki Need a Vacation ja kermainen pistaasi Chillato.

Feel Good Beauty | Shakespeare & Sparkle

Lancome Juicy Shaker in Meli Melon

Lip products in general are something that immediately make me feel better. A rainy day can be saved with a bright orange lip and red always makes me feel like I can just about conquer the world. But when I’m feeling sick (or don’t want to worry about having lipstick in my teeth), I really want something that’s going to give a bit of color and a lot of moisture. The Juicy Shakers are super comfy on the lips and shaking up the little packaging always puts a smile on my face.

What’s your go-to feel good beauty product?

Huulipuna on yleensäkin jotain mikä parantaa oloani välittömästi. Sateisen päivän voi pelastaa kirkkaan oranssilla huulipunalla ja punainen saa minut aina tuntemaan että voisin käytännössä valloittaa maailman. Mutta kun olen kipeänä (tai en halua stressata huulipunasta hampaissa) niin haluan jotain joka antaa vähän väriä ja paljon kosteutta. Juicy Shakerit ovat super mukavia huulilla, ja pikkuisen putelin ravistaminen alkaa aina hymyilyttää.

Mikä on sun suosikki hyvän olon kauneustuote?

signature

CHECK OUT: First Aid Beauty & Get the Glow.

Follow

Feel Good Beauty | Shakespeare & Sparkle
(Visited 26 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. ~ carmen ~ 05 May, 2016 at 06:49

  A month of illness doesn’t sound good. I hope you’re feeling better! I love perfumes as well, especially because they can leave you with such wonderful memories. :]

  // ▲ itsCarmen.com ▲

  Reply
  1. Jenni 05 May, 2016 at 11:25

   I’m all good now, thanks for your sweet wishes! Perfumes with memories are just the best, aren’t they? x

   Reply
  1. Jenni 15 May, 2016 at 17:52

   They sure do, I have so many gorgeous Essie pinks. xx

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *