Oskia Renaissance Cleansing Gel

Oskia Renaissance Cleansing Gel review | Shakespeare & Sparkle

There aren’t that many holy grail skincare products on my list of dream beauty products to try. (You know, that list that has Charlotte Tilbury Bronze & Glow and Tom Ford lipsticks? I’m betting we all have one). But, there’s one thing that’s been hanging at the top of that list for ages, and that’s the Oskia Renaissance Cleansing Gel. Every beauty blogger and their cousin raves about the amazingness of this cleanser, so I was intrigued to give it a try. 

Unelmakosmetiikkatuotteideni listalta ei löydy kovin monta ihonhoitotuotetta joita olen aina halunnut kokeilla (tiedättehän kaikki sen listan jolta löytyy Charlotte Tilbury Bronze & Glow ja Tom Fordin huulipunat?). Mutta yksi juttu on kuitenkin roikkunut sen listan kärjessä jo pitkään, nimittäin Oskia Renaissance Cleansing GelJokainen kauneusbloggaaja ja heidän koiransa hehkuttaa tämän putsarin ihmeellisyyttä, joten odotin sen kokeilemista mielenkiinnolla.

Oskia Renaissance Cleansing Gel review | Shakespeare & Sparkle

OSKIA RENAISSANCE CLEANSING GEL

The Product & Packaging

The Oskia Renaissance Cleansing Gel is an illuminating facial cleanser that includes vitamins C & E for restoring and protecting the skin, and pumpkin enzymes for cleansing and resurfacing. First of all, the packaging of this product is obviously beautiful; simple, white and clean. That said, I have a bit of a love hate relationship with the pump, since it tends to work somewhat unreliably, sometimes giving out just the amount I want and other times just pretty much puffing out air. (Plus, don’t you just hate packaging where you can’t see how much product you still have left?)

The cleanser itself is an orange gelly consistency, that you massage onto dry skin and then mix with a bit of water to turn it into a white milky cleanser. It’s super effective, but still feels gentle, and doesn’t irritate my skin. And despite reading reviews of people saying that it stung their eyes, I’ve had no problems with that. 

Oskia Renaissance Cleansing Gel on kasvoputsari joka sisältää C ja E vitamiineja suojelemaan ja palauttamaan ihoa, ja kurpitsaentsyymejä jotka puhdistavat ja poistavat kuollutta ihosolukkoa. Ensinnäkin, tämän tuotteen pakkaus on todella kaunis; simppeli ja valkoinen. Pumpun kanssa minulla on kuitenkin pienoinen viha rakkaussuhde, koska se toimii vähän epäluotettavasti antaen välillä tuotetta juuri oikean määrän, kun taas välillä sieltä tuntuu tulevan pelkkää ilmaa. (Ja, inhoan pakkauksia joista ei näe paljonko tuotetta on vielä jäljellä).

Putsari itsessään on oranssia geeliä, jota hierotaan kuivalle iholle ja sitten sekoitetaan ripaukseen vettä, jolloin se muuttuu valkoiseksi maitomaiseksi nesteeksi. Se on todella tehokas mutta tuntuu silti hellävaraiselle, eikä ärsytä lainkaan herkkää ihoani. Ja siitä huolimatta että luin joistain arvosteluista tämän kirvelevän silmiä, minulla ei ole ollut sitä ongelmaa lainkaan.

Oskia Renaissance Cleansing Gel review | Shakespeare & Sparkle

The Review

While you work the cleanser into your skin, you can definitely see it working its magic and getting rid of dull skin and all that dirt and grime on your face. In fact, the first time I used this I was surprised to see just how much makeup I still had on my face. It can be used as a makeup remover as it melts away even eye makeup makeup easily, but I prefer to use it after micellar water as my second cleanse, to really reap the benefits.

The Oskia Renaissance Cleansing Gel leaves my skin feeling soft and smooth and has some nice benefits in the brightness and radiance department too. It’s not too fussy to use (since we all know I’m pretty lazy), and thanks to the oily consistency it doesn’t dry out my skin the slightest. Yes, it’s a bit pricey, but somehow I can’t see myself living without this stuff anymore. This one’s a keeper. 

Have you tried the Oskia Renaissance Cleansing Gel?

Kun putsaria hieroo ihoon sen voi nähdä miten tehokkaasti se kirkastaa sameaa ihoa ja poistaa kasvoilta kaiken lian. Itseasiassa, ensimmäisellä kerralla tätä käyttäessäni olin todella yllättynyt siitä miten paljon meikkiä naamallani vielä oli. Se sopii hyvin meikinpoistoon koska se sulattaa helposti pois paksummankin silmämeikin, mutta itse tykkään kuitenkin käyttää tätä kakkosputsarina miselliveden jälkeen parhaan hyödyn saamiseksi.

Oskia Renaissance Cleansing Gel jättää ihon sileäksi ja pehmeäksi, ja antaa iholle myös ihan mukavasti hehkua ja kirkkautta. Se ei ole liian työläs käyttää (koska kaikkihan tietää että olen aika laiska) ja kiitos öljyisen koostumuksen se ei kuivata ihoa lainkaan. Onhan se vähän kallis, mutta toisaalta en oikein osaa kuvitella olevani enää ilman tätä. This one’s a keeper

Oletteko te kokeilleet Oskia Renaissance Cleansing Gel:?

signature

CHECK OUT: Best Cleansing Face Masks & My Current Skincare Routine.

Follow

(Visited 85 times, 1 visits today)

6 Comments

 1. Serein 09 May, 2016 at 11:07

  I NEED this cleansing gel now! I keep hearing wonderful things about it, but this sold me!
  xoxo
  Serein
  https://sereinwu.com

  Reply
  1. Jenni 09 May, 2016 at 11:35

   It really is as great as they say! xx

   Reply
 2. elena 10 May, 2016 at 19:05

  i really, really want to try this cleanser so bad. its right on top of my wish list.

  Reply
  1. Jenni 10 May, 2016 at 21:18

   Definitely get it if it’s in your budget! It’s such a gorgeous cleanser. xx

   Reply
 3. Kelsey 11 May, 2016 at 00:50

  I keep reading so many good things about the Oskia brand that I am having serious envy over here. Is this your absolute favorite product from the brand?? Just trying to organize my wishlist 🙂

  Kelsey | http://www.abalancingpeach.com

  Reply
  1. Jenni 11 May, 2016 at 13:26

   I haven’t actually tried anything else by Oskia yet, but based on this product I’m definitely going to start building a wish list too! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *