The Makeup That Just Won’t Budge

Long -Lasting Makeup Essentials | Shakespeare & Sparkle Sweatier days are upon us (it’s actually been over + 20 c this week!), and even though I love my light and glowy makeup on everyday basis, when I have a long workday (or a fun party!) ahead of me, I like knowing that my makeup is actually going to stay put all day long. So here are a few of my essentials for a truly long-lasting makeup: 

Hikisemmät päivät ovat edessä (tällä viikolla on päästy jo yli + 20 asteeseen!) ja niin paljon kuin rakastakin kevyttä ja hehkuvaa arkimeikkiäni, niin kun minulla on edessä pitkä työpäivä (tai hauskat pippalot) niin haluan tietää että meikkini pysyy varmasti paikoillaan koko päivän. Tässä siis muutama suosikkini todella pitkäkestoiseen meikkiin:Long -Lasting Makeup Essentials | Shakespeare & Sparkle

LONG-LASTING MAKEUP ESSENTIALS

PRIMER | L’Oréal Studio Secrets

When it comes to long-lasting makeup, it’s all about primers. And this L’Oréal primer is some serious heavy duty stuff. It’s a thick pink mousse that takes a bit of work to apply onto your face, but once it’s on it covers up all your pores and makes sure that your makeup stays put.

Pitkäkestoinen meikki alkaa tietysti hyvästä pohjustuksesta, ja tämä L’Oréalin pohjustusvoide on melkoisen tukevaa tavaraa. Se on paksu vaaleanpunainen mousse jonka kasvoile levittäminen vaatii vähän työtä, mutta se peittää kaikki ihohuokoset ja pitää meikin kasvoilla.

FOUNDATION | L’Oréal Infallible 24H Matte

I tend to be more of a tinted moisturizer or BB cream girl on the daily, but whenever I know I need my makeup to last for more than six hours, this is the foundation that I’ll go for. Despite being called matte, I’d say it has more of a satin finish, the texture is light and lovely and it blends easily. Plus, I’ve actually worn this foundation for 18 hours straight while traveling, and it actually held out.

Tykkään yleensä käyttää enemmän sävytettyjä kosteusvoiteita tai BB-voiteita, mutta kun tiedän että meikkini pitää kestää yli kuusi tuntia, niin turvaudun aina tähän meikkivoiteeseen. Matta sanasta huolimatta se on enemmänkin satiininen, sen koostumus on ihanan kevyt ja se levittyy helposti. Olen myös käyttänyt tätä meikkivoidetta 18 tuntia putkeen reissussa ollessa, ja se kesti lähes virheettömänä.

POWDER | Isa Dora Velvet Touch

Another important tip for long-lasting makeup is setting. I don’t wear powder everyday, but when I really need my makeup to last, I’ll use a light dusting to set my face. For me a good powder is something light and transparent, and even though this Isa Dora option has a bit of chalkiness to it, it does the job.

Toinen tärkeä vinkki kestävään meikkiin on tietysti meikin kiinnitys. En käytä puuteria joka päivä, mutta kun meikkini todella tarvitsee kestää niin sudin kasvoille ohuen kerroksen. Minulle hyvä puuteri on kevyt ja läpinäkyvä, ja vaikka tämä Isa Doran puuteri onkin hitusen jauhoinen, niin se toimii silti tarkoitukseensa hyvin.

Long -Lasting Makeup Essentials | Shakespeare & Sparkle

EYESHADOW PRIMER | Urban Decay Primer Potion

I’ve never found there to be that much of a difference in how eyeshadows last on my face, pretty much all of them tend to crease and start disappearing in a few hours. But, the one thing that has massively changed the longevity of my eyeshadow is the Urban Decay Primer Potion. I apply this under every eyeshadow that I use, and not only does it make them last for hours, they also look more pigmented.

En ole koskaan huomannut suurta eroa siinä miten luomivärit kestävät kasvoillani, ne kaikki ruttaantuvat ja alkavat kadota muutaman tunnin päästä. Ainoa asia jolla on ollut vaikutusta luomivärieni kestävyyteen on Urban Decayn Primer Potion. Levitän tätä kaikkien luomivärien alle, ja sen kanssa luomivärini eivät ainoastaan kestä tuntikausia, vaan myös näyttävät pigmenttisemmiltä.

MASCARA | Maybelline Lash Sensational Waterproof

This mascara was hyped up by pretty much everyone in the blogosphere, and even though I didn’t get along with it brilliantly, there’s one thing where it’s unbeatable, and that’s staying power. My mascara usually tends to smudge at the end of the evening, but this one just won’t budge. (Which also makes it a bit of a pain to remove). 

Tätä ripsaria hehkutettiin blogimaailmassa todella paljon, ja vaikka en tullutkaan sen kanssa kovin hyvin toimeen, niin kestävyydessä se on silti voittamaton. Minun ripsarini yleensä turhaantuu viimeistään loppuillasta, mutta tämä ei liikahdakaan. (Mikä tekee siitä myös vähän rasittavan poistaa).

LIPSTICK | NARS Velvet Matte Lip Pencil

When it comes to long-lasting makeup on the lips, matte lipstick is the way to go. And of all the matte lipsticks I’ve tried, the NARS Velvet Matte Lip Pencils definitely last the longest. Seriously, the first time I wore this I was at a birthday party, and it was still pretty much intact when I got home (after cake & way too many glasses of wine). The shades that I have are Dragon Girl and Red Square.

What’s your favourite product for a long-lasting makeup?

Mitä pitkäkestoiseen huulimeikkiin tulee, niin mattahuulipuna on paras valinta. Ja kaikista kokeilemistani mattapunista NARS Velvet Matte huulikynät ovat ehdottomasti pitkäkestoisimpia. Kokeilin näitä ensimmäistä kertaa kaverini synttäreillä, ja päästyäni kotiin huulipuna näytti edelleen lähes täydelliseltä (kakun ja ihan liian monen viinilasillisen jälkeen). Minulta löytyy sävyt Dragon Girl ja Red Square.

Mikä on sinun suosikki pitkäkestoinen meikkituotteesi?

signature

CHECK OUT: NARS Velvet Matte Lip Pencil & The Matte Foundation That Won’t Budge.

Follow

(Visited 36 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. Jenni 11 May, 2016 at 13:27

   Thanks Bernadette! There really isn’t a bad side to it, is there.

   Reply
 1. Jenny 12 May, 2016 at 20:47

  These are great picks! I think I always need my urban decay all nighter setting spray. Also, I need my Anastasia brow gel! It keeps my brows in place all day!

  Jennylovesbeauty.com

  Reply
  1. Jenni 13 May, 2016 at 11:12

   I’ve yet to try the UD setting spray but it’s definitely on my list. And I feel the same way about the Anastasia brow pomade! xx

   Reply
 2. Kelsey 13 May, 2016 at 00:35

  I always notice how I start rotating in the long lasting stuff the warmer and warmer it gets. Unforunately the L’Oreal foundation does last on me whatsoever, but I couldn’t agree more about the Maybelline Lash sensational mascara. Such a great post! xo

  Kelsey | http://www.abalancingpeach.com

  Reply
  1. Jenni 13 May, 2016 at 11:11

   Thanks so much for commenting Kelsey! That’s so curious, since it lasts ages on me, but I guess beauty is always such a personal thing. What works for one won’t work for the other. xx

   Reply
  1. Jenni 15 May, 2016 at 17:55

   I seriously could not live without that brow pomade, it’s the only brow product I use. And the UD primer is a life changer! xx

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *