Bright Lights Paris

Bright Lights Paris by Angie Niles review | Shakespeare & Sparkle

Bright Lights Paris by Angie Niles is the newest addition to my ever growing Paris book collection. I hoarded this little beauty in my wish list for months before finally adding it to cart, and boy am I happy that I did. First of all, the book is far more beautiful in real life than I imagined. The cover has a gorgeous rose gold embossed lettering, and the inside is not only full of beautiful photos, but each chapter begins with a chic little illustration.

Bright Lights Paris is a travel guide meets style guide, full of tips on where to dine, shop and visit. The book is arranged according to arrondissements and the Parisian women who live there. I found the arrangement to be genius, since it means that you can easily plan a day around all the things to do in one arrondissement, and you get to spend all your time enjoying the best Paris has to offer, instead of having to waste time trotting from one place to another.

Angie Nilesin Bright Lights Paris on uusin lisäys aina kasvavaan Pariisi kirjakokoelmaani. Jemmasin tätä kaunokaista toivelistallani kuukausia ennen kuin vihdoin lisäsin sen ostoskoriini, ja olenpa nyt onnellinen että vihdoin tein niin. Ensinnäkin, kirja on vielä paljon kauniimpi kuin kuvittelin. Kannessa on upea ruusukultainen kohokuvioitu teksti, ja sisäpuoli ei ole ainoastaan täynnä kauniita kuvia, vaan joka kappale alkaa pienellä piiroksella.

Bright Lights Paris on puoliksi matka- ja puoliksi tyyliopas, täynnä vinkkejä missä syödä, shoppailla ja käydä. Kirja on järjestetty Pariisin kaupunginosien ja niissä asuvien naisten mukaan. Järjestys oli mielestäni aika nerokas, koska se mahdollistaa päivän suunnittelemisen yhden arrondissementin ympärille, niin että voit käyttää kaiken ajan Pariisin parhaista antimista nauttimiseen, sen sijaan että aikaa tuhraantuisi paikasta toiseen säntäilyyn.

Bright Lights Paris by Angie Niles review | Shakespeare & Sparkle

Reading this book is like taking a little trip to Paris, while sipping a cup of tea on your own couch. Angie lets you in on all the secret Parisian hideouts and her food descriptions are so mouthwatering that I guarantee you’ll get some serious cravings while reading this book. Some of my favourite bits in the book were the chapters where Angie gives you tips on achieving the Parisian lifestyle at home; a recipe for making your own crepes, tips for creating a Parisian terrace at home or arranging a Bastille day picnic, not to forget the little French luxuries of beautiful lingerie or choosing your signature scent.

Now all that’s left is to ask, which Parisian lady are you? I kind of fancy myself a Tuileries girl, if only because my perfect morning in Paris would definitely include a flaky croissant, gazing at Monet’s Waterlilies (my favourite painting) and making a little splurge at Chanel…

Have you read Bright Lights Paris?

Tämän kirjan lukeminen on kuin tekisi pienen reissun Pariisiin omalta kotisohvalta teetä siemaillessa. Angie neuvoo kaikki Pariisin salaiset nurkat ja hänen ruokakuvauksensa ovat niin herkullisia että voin taata tämän kirjan aiheuttavan ruokahimoja. Suosikkijuttuihini kirjassa kuuluivat kappaleet joissa Angie antaa vinkkejä pariisilaisen elämäntyylin saavuttamiseen kotona; resepti omin kreppeihin, vinkkejä pariisilaisen parvekkeen luomiseen tai Bastillen päivän piknikin järkkäämiseen, unohtamatta pieniä ranskalaisia luksuksia kuten kauniit alusvaatteet tai oman tuoksun valinta.

Lopuksi täytyy vielä kysyä, että mikä pariislainen nainen sinä olisit? Minä haluaisin ajatella olevani Tuileries tyttö, jos vain siksi että täydelliseen pariisilaiseen aamuuni kuuluisi ehdottomasti rapea croissantti, Monetin Lumpeiden tuijottelu (suosikki maalaukseni) ja pieni ostosreissu Chanelilla…

signature

CHECK OUT: Books About Parisian Style & Parisian Instagram Accounts to Follow.

Follow

(Visited 94 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. elena 22 May, 2016 at 14:26

  oh the cover looks so good. i love coffee table books and i’d love to give this one read.

  Reply
  1. Jenni 22 May, 2016 at 14:35

   It’s such a gorgeous read and packed with so much Paris tips. xx

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *